Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат

...
 Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат
Коментари Харесай

Бедствено положение в община Варна - загинала жена, паднали дърве...

 

" Тонове паднали клони и дървета блокират основни пътни артерии, разрушават инфраструктура и нанасят вреди. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е допустимо свободното напредване. Блокирани са транспортни средства и хора на територията на общината ", продължава обръщението.

 

Той е свикал и спешен щаб поради усложнената конюнктура.

 

Загинала е жена на 43 години. В болница е водач на кола за спешна помощ.  Улиците са задръстени от дървета и пречупени бирлордове.

 

Обстановката в област Добрич поради метеорологичните условия се усложнява. Снеговалежът, почнал през вчерашния ден и съпроводен със мощен вятър, продължава и все още.

 

Затворен за придвижване за коли над 12 тона е път II-29 Добрич-Варна. В региона на Аксаковските баири са закъсали десетки коли, както и към село Стожер.

 

Затворен за придвижване е и пътят Добрич-Генерал Тошево за разчистване.

 

Специализирана техника и доброволци не престават да оказват помощ на закъсали коли, от Областното пътно ръководство приканват да се заобикалят пътувания.

 

В Пловдив през целия ден екипите на пожарната са реагирали на 27 сигнала за катастрофи. 19 са случаите на паднали дървета и счупени клони, като някои от тях са скъсали жици, което е наложило интервенция на екипи на електроснабдяване. Стихията събори и част от мазилката на жилищен блок в града.

 

Заради мощния вятър дърво се стовари върху лек автомобил в Стара Загора. За благополучие няма потърпевши, а единствено материални вреди по колата. Поривите напразно доближават 100 км/ч в цялата старозагорска област. Предупрежденията за проливни дъждове и ураганен вятър важат и за на следващия ден, като се чака поривите да доближат до 120км/ч. На доста места, в това число по черноморието, дъждът ще минава в сняг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР